Partners

Ontwikkeling door kennis

Wetenschap en technologie stellen ons in staat de wereld en onszelf steeds beter te begrijpen, onszelf als mens te ontwikkelen en de wereld klaar te maken voor de toekomst. NEMO maakt jong en oud nieuwsgierig naar de kracht, het belang en het bijzondere van wetenschap en technologie. NEMO Kennislink volgt wetenschappers in hun zoektocht naar antwoorden op grote en kleine vragen en vertelt daarover op een toegankelijke manier. Wetenschap geeft ons beter inzicht in wie we zijn en in de wereld en het universum waarin we leven. Met NEMO Kennislink snap je beter hoe het zit.

De teksten van NEMO Kennislink zijn uitermate geschikt voor mbo-studenten en daarom zijn wij een partnerschap aangegaan. We gebruiken dan ook de artikelen van NEMO Kennislink in onze online methode!

Maak van het vak Nederlands een beleving

PLOT26 is een flexibele methode Nederlands met ‘vaardigheden in logische samenhang’ als uitgangspunt. De methode bestaat uit drie soorten lessenseries.
In de lessenseries bij een verhaal worden de leerlingen meegenomen in een stroom van spannende, fictieve gebeurtenissen. De leerlingen komen samen tot de oplossing van een raadsel of probleem. Daarbij moeten ze verschillende taalvaardigheden zo goed mogelijk inzetten.

De vaardigheden lezen, schrijven, spreken, kijken, luisteren en spelling worden gecombineerd en alle taalactiviteiten vloeien logisch uit elkaar voort.
In de lessenseries over vaardigheden (lezen, schrijven, fictie en grammatica) verwerven leerlingen kennis, leren ze strategieën, oefenen ze en gaan ze de diepte in. De focus ligt weliswaar op één vaardigheid, maar leerlingen ervaren ook dat de ene vaardigheid helpt om beter te worden in een andere.

Daarnaast biedt PLOT26 extra lessenseries die je als docent naar eigen inzicht kunt inplannen: de vrije ruimte. Je kunt ook je eigen materialen inzetten, of gebruikmaken van Plotify, de tekstenbox, of de spellingsapps van PLOT26.

PLOT26 biedt de mogelijkheid om zowel digitaal als met een boek te werken en is beschikbaar voor de havo- en vwo-onderbouw en het gehele vmbo.

De visie van Plot26 en de manier van uitleggen sluit heel goed aan bij Taal Integraal. Aangezien het niveau van mbo niveau 2 en 3 gelijk is aan het niveau van vmbo en het niveau van mbo 4 gelijk is aan het niveau van havo, nemen we soms ideeën over van deze prachtige methode voor het voortgezet onderwijs!